15 / 07 / 2021

Inventor devine membru al celui mai mare comerciant en-gros la nivel mondial din domeniul frigului comercial, industrial si aerului conditionat.

Inventor devine membru al celui mai mare comerciant en-gros la nivel mondial din domeniul frigului comercial, industrial si aerului conditionat.

Grupul Inventor, cu o prezenta de top in categoria de aer conditionat din Grecia, isi continua cursul de pionierat cu o afacere care schimba statutul categoriei pe piata greceasca.

Compania devine membra a Grupului Beijer Ref, intrucat cele doua parti au semnat un acord prin care cel din urma obtine 80% din actiunile Inventor, cu optiunea de a obtine si actiunile ramase, stabilindu-si prezenta pe piata greceasca. Inventor a obtinut o rentabilitate ridicata in ultimii ani, cu o crestere anuala de 19% si o crestere EBIT de 40% in ultimii patru ani. Compania are o experienta extinsa in sectorul aerului conditionat, din 1966 si pana in prezent, si reprezinta brandurile Inventor, General Electric si Haier.

Sediul central este situat in Atena, cu un al doilea birou de vanzari in Bucuresti, Romania. Activitatea sa principala o reprezinta furnizarea produselor catre retelele de retail si B2B. In acelasi timp, cooperarea cu pietele de top precum Amazon, Fnac, Darty, eBay, CDiscount etc. este de o mare importanta, deoarece aceste platforme vor insemna un nou canal de distributie pentru Beijer Ref. Vanzarile anuale ale Inventor ajung la 60 de milioane de euro, avand un numar de aproximativ 80 angajati. Beijer Ref este cel mai mare distribuitor global de echipamente de refrigerare, avand 70 de filiale in Europa, Asia-Pacific si Africa. Cifra de afaceri anuala este de 1,4 miliarde de euro. Grupul Beijer Ref ofera clientilor din intreaga lume o gama larga de produse care acopera toate aspectele legate de refrigerarea comerciala si industriala, aer conditionat si incalzire. Beijer Ref este inregistrat in Large Cap, indicele Nasdaq al pietei bursiere din Stockholm, iar sediul central este situat in Malmo. Atat alinierea companiilor in filozofia cresterii si tehnologiei constante, cat si experienta extinsa in domeniul aerului conditionat, vor spori planurile corporative ale fiecarei parti. Beijer Ref si Inventor au semnat un acord, care asteapta aprobarea Consiliului Concurentei din Romania. Preluarea se asteapta sa aiba loc in toamna anului 2021. Conducerea si directorii Inventor vor continua sa functioneze sub aceeasi filozofie, in ceea ce priveste distributia si marketingul, pastrand aceeasi directie spre tehnologie si crestere.

Per Bertland, CEO al Beijer Ref, declara:

„Suntem foarte multumiti de aceasta adaugire: Inventor adauga atat valoare cat si competenta grupului nostru. Grecia este, de asemenea, o piata complet noua pentru Beijer Ref, care este in conformitate cu strategia noastra de crestere. Inventor are un potential puternic si asteptam cu nerabdare sa continuam sa dezvoltam compania impreuna cu clientii si managementul.”
Beijer Ref AB (publ) T. +46 40 35 89 00 Stortorget 8, SE-211 34 Malmö www.beijerref.com

George Asimakopoulos, CEO al Inventor Group, declara:

„Suntem onorati sa colaboram cu Beijer Ref, deoarece apreciem foarte mult munca lor stelara si reputatia. Suntem incantati sa dezvoltam perspective viitoare cu Beijer Ref alaturi de noi - pentru a ne indeplini obiectivele, urmand strategia noastra si implementand planul nostru de afaceri cu valoarea adaugata a acestei colaborari.”