23 / 06 / 2016

De ce ar trebui sa tin cont in timpul instalarii unui aparat de aer conditionat?

De ce ar trebui sa tin cont in timpul instalarii unui aparat de aer conditionat?

In timpul instalarii unui split de perete tehnicianul trebuie sa tina cont de urmatoarele:

  1. Unitatea interna: Sa aleaga locatia cea mai buna pentru instalarea unitatii interne, astfel incat sa fie suficient spatiu in jurul ei (in conformitate cu instructiunile producatorului) si furtunul de condens sa poata fi directionat catre exterior (sau catre balcon). Inaintea instalarii placii metalice de la unitatea interioara, trebuie sa ne asiguram ca nu sunt cabluri sau tevi care trec prin locul ales, pentru ca aceasta placa metalica va fi fixata in acel loc. De acelasi lucru trebuie sa ne asiguram si la peretele exterior care va fi perforat pentru conectarea unitatii interioare cu cea exterioara. Placa metalica a unitatii interne trebuie montata la nivel. Tevile care conecteaza unitatea interna cu cea externa trebuiesc izolate cu izolatie speciala (nu doar banda izolatoare) si dupa care trebuiesc aduse la un loc toate (tevile de cupru , teava de condens si cablurile electrice) si invelite in banda adeziva.
  2. Unitatea externa: Locul ales de instalator pentru unitatea externa (la nivelul pamantului sau pe perete) trebuie sa aiba o ventilare buna (in conformitate cu instructiunile producatorului). De asemenea trebuie aleasa o locatie cu acces usor pentru efectuarea service-ului. Lungimea traseului trebuie sa fie in limitele admise de producatorul echipamentului. Inainte de prima pornire a echipamentului trebuie verificate cu atentie toate cablurile electrice si cel mai important daca firul de impamantare este fixat corespunzator.
  3. Instructiuni generale: Dupa ce instalarea s-a efectuat, traseul de condens al unitatii trebuie verificat. De asemenea, este obligatoriu, sa se verifice instalatia impotriva scurgerilor. Aceasta verificare a instalatiei se face cu Azot (pana la 10 Bari) si de asemenea sa se faca si o vacuumare a instalatiei cu pompa de vacuum. Demarati cu presiunea pe absortie (4,-5 bar) si diferenta dintre aerul la intrare si iesire (peste 8°C) Nu neglijati sa informati utilizatorul echipamentului despre utilizarea corecta a aparatului si despre procedura in caz de interventie service.