22 / 06 / 2016

Cum sa iti racoresti copiii, fara a le periclita sanatatea?

Cum sa iti racoresti copiii, fara a le periclita sanatatea?

Aparatele de aer conditionat si copiii – Ghid de utilizare in siguranta

Toti parintii cu copii mici sau bebelusi au probleme mai mari in timpul caniculei. Cum pot parintii sa controleze temperatura interioara, fara a periclita sanatatea copiilor? Adevarul este ca nu exista o alta cale mai buna de a racori un spatiu, decat prin utilizarea unui aparat de aer conditionat . Utilizarea corecta a acestuia, impreuna cu un set de instructiuni, pentru cei care au bebelusi sau copii mici, va garanteaza ca aerul conditionat nu va afecta sanatatea copiilor, ci va ajuta la protectia lor.

Temperaturile caniculare sunt mult mai rele pentru sanatatea bebelusilor decat potentialele pericole cauzate de utilizarea aerului conditionat. In privinta microorganismelor de pe filtre, nu trebuie sa va faceti griji, atata timp cat le curatati in mod frecvent (lunar). Deasemenea, trebuie sa chemati un tehnician specializat, pentru lucrarea de mentenanta la inceputul fiecarui sezon.

Este foarte important sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit de la bun inceput, in special pentru filtre. Exista unitati cu filtre capabile de absorbtie ridicata a poluantilor si cu ionizator. Daca aveti un aparat de aer conditionat vechi, ar fi cel mai bine sa-l schimbati cu unul nou, cu tehnologie DC Inverter, pentru a va bucura de o temperatura constanta, cu ionizator si filtre speciale de curatare a aerului.

Tu trebuie sa observi daca bebelusului tau ii este destul de cald, si are nevoie de racoare. Sensibilitatea nou-nascutilor fata de temperatura nu este complet dezvoltata, astfel incat el va avea nevoi diferite fata de un adult, in ceea ce priveste mediul. Monitorizeaza-l cu atentie daca transpira, geme, este nervos, roseste sau ii apare orice fel de iritatie.

Daca apar simptomele de mai sus, inseamna ca bebelusul tau are nevoie de racoare. Este timpul sa pornesti aparatul de aer conditionat. Spre deosebire de modul de utilizare al aparatului in orice alte circumstante, acum va trebui sa ignori regulile pentru utilizare economica. Ar trebui sa lasi o usa sau o fereastra intredeschisa, pentru a improspata aerul din camera. Deasemenea, este bine sa inchizi aparatul de aer conditionat periodic si sa deschizi toate usile pentru 3 sau 4 minute pentru a aerisi zona. Camera trebuie sa aiba mereu aer proaspat si nu trebuie sa fie prea frig ; trebuie sa setezi aparatul la 27˚ – 28˚ de grade, niciodata mai jos. Daca temperatura de afara este de 42˚C, atunci seteaza aerul conditionat la 30˚C pentru o eficienta crescuta si conditii sanatoase. O regula de baza, este sa setezi temperatura dorita cu 10 pana la 12 grade mai jos decat temperatura exterioara, astfel vei obtine un mediu sanatos in mod economic !

Cel mai bine pentru copil, este sa pastram curatenia in camera, in special de praf, astfel incat unitatea nu va absorbi si reda aceste particule, crescand sansele aparitiei alergiilor. Pernele, perdelele si paturile trebuiesc scuturate frecvent si spalate. Nici nu poate fi vorba de fumat in camerele copiilor. Cu atat mai mult, nu trebuie sa expunem copiii direct sub jetul de aer al aparatului. Daca urmati aceste reguli de siguranta, atunci aparatul de aer conditionat nu va fi doar complet inofensiv pentru copiii tau, ci ii va proteja de pericolul insolatiei.