08 / 07 / 2016

Cum pot rezolva problema umiditatii?

Cum pot rezolva problema umiditatii?

Existenta umiditatii in spatiile noastre de viata si lucru, este o problema importanta deoarece ne afecteaza atat confortul cat si igiena.

Nivelul umiditatii fiecarui mediu fluctueaza intr-o masura insemnata in functie de conditiile externe si in special de diferentele de temperatura de la interior si exterior. Deasemenea, umiditatea fiecarui spatiu va fi determinata de utilizarea sa (aburi de la baie, bucatarie, apa in uscator, etc.).

In locurile cu nivele ridicate de umiditatea (>50%), se observa adesea formarea de mucegai, care nu este doar inestetic, ci poate fi foarte periculos pentru sanatatea noastra. Poate cauza alergii, atacuri de astm, si diverse alte boli. Chiar mai mult, umiditatea poate afecta elementele structurale ale cladirilor.

Nu este intotdeauna usor sa atingi nivele optime de dezumidificare. Diverse aparate si sfaturi utile pot ajuta la obtinerea rezultatelor dorite, adica, nivele de umiditate relativa, intre 40-50%. Primul pas care trebuie facut, este masurarea umiditatii spatiului cu un hidrometru, care se poate gasi pe piata cu usurinta, pentru a cunoaste conditiile exacte din mediul nostru.

In cele mai multe cazuri, putem utiliza dezumidificatoare, care absorb umiditatea din aer si o stocheaza intr-un dispozitiv special sau care pot fi legate direct la sistemul de scurgere al cladirii. Utilizarea dezumidificatoarelor este foarte economica si ne ajuta la imbunatatirea nivelului de confort in mediul nostru chiar si la temperaturi extrem de joase.

In mod alternativ, putem utiliza unitatea de aer conditionat pentru dezumidificare. Aparatele de aer conditionat de la Inventor au optiunea de dezumidificare, aceasta va fi utila in timpul primaverii si toamnei, cand nivele de umiditate cresc. In timpul functionarii pentru dezumidificare, aparatul este in modul de racire si elimina umiditatea existenta in camera ta. Din acest motiv, in timpul verii, observam adesea apa scurgandu-se prin sistemul de drenare al unitatii interne. In timpul iernii, in modul de incalzire, aparatele de aer conditionat reduc nivelul de umiditate si ajuta la crearea unui mediu sanatos.