23 / 06 / 2016

Ce inseamna ca un aparat de aer conditionat este Eco Design?

Ce inseamna ca un aparat de aer conditionat este Eco Design?

In incercarea de a proteja mediul, Uniunea Europeană a adoptat Directiva 2009/125 / CE privind toate produsele consumatoare de energie. Scopul Uniunii Europene este de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera, reducerea consumului de energie primara si de a creste utilizarea surselor regenerabile de energie. Aparatele Eco Design sunt proiectate ecologic, fabricarea, exploatarea si reciclarea fiind bazate pe protectia mediului.

Pentru industria de aer conditionat, directiva se refera la modelele de aparate de aer conditionat, cu o capacitate mai mica de 12KW (40.944btu / h).

In conformitate cu directiva, este interzis importul aparatelor de aer conditionat in interiorul Uniunii Europene cu o clasa energetica mai mica de D. Directiva modifica, de asemenea, metoda de clasificare a energiei, luand in considerare factorii geografici care afecteaza utilizarea aparatului de aerului conditionat, precum si Consumul de energie sezoniera in functie de nevoile fiecarei zone geografice.

Prin urmare, statele membre ale Uniunii Europene sunt impartite in trei zone climatice: Zona Calda, Medie si cea Rece. Rata de eficienta sezoniera SEER (pentru modul de racire) si coeficientul sezonier de performanta SCOP (pentru modul de incalzire) se calculează in functie de zona climatica a fiecărei tari pentru care este destinat aparatul de aer conditionat respectiv.

Pentru a informa utilizatorii finali, toate aparatele de climatizare vin cu noua eticheta energetica, asa cum se vede mai jos. Este obligatoriu ca pe noile etichetele energetice ale produselor sa fie mentionate datele referitoare la zona medie.

Inapoi la FAQ