19 / 10 / 2017

Ce ar trebui sa remarc inainte sa cumpar un dezumidificator?

Ce ar trebui sa remarc inainte sa cumpar un dezumidificator?

De cati litri trebuie sa fie dezumidificatorul?

Pentru a dimensiona corect marimea dezumidificatorului de care aveti nevoie, trebuie sa tineti cont de cativa factori:

  • Suprafata pentru care cumparati dezumidificatorul si pe care doriti sa o acoperiti cu acesta
  • Izolarea camerei si a nivelului de umiditate din interior
  • Umiditatea zonei in care va aflati
  • Cum comunica camerele intre ele pentru a alege unul sau mai multe dezumidificatoarte.

O regula generala pe care trebuie sa o urmam este aceea ca ventilatorul acestuia trebuie sa acopere de pana la 4-5 ori aerul din interior in timpul a 8-10 ore de functionare. Aceasta regula generala ar putea sa aibe anumite fluctuatii in functie de particularitatile fiecarei camere, asa ca este indicat sa cereti un sfat inainte de a cumpara, de la partenerii nostri.

Cum functioneaza compresorul unui dezumidificator?

enter image description here

Functionarea compresorului unui dezumidificatori este similara cu cea a compresorului unui aparat de aer conditionat. Umiditatea din camera noastra trece prin agentul frigorific al dezumidificatorului, unde se transforma in lichid si este varsat in rezervorul de apa. Aerul trece in continuare prin partea dezumidificatorului care este mai calda si apoi este eliberat inapoi in camera.

Cum functioneaza un dezumidificator cu agent deshidratant (fara compresor)?

enter image description here

Componentele de baza ale unui dezumidificator cu agent de deshidratare (fara compresor) este rotirea acestuia la viteza mica. Aerul umed trece prin acest agent de deshidratare unde umiditatea este retinuta. Pentru a elimina umiditatea din acest material de deshidratare, este o tehnologie speciala unde acesta este incalzit si trecut prin agentul de deshidratare. La sfarsit aerul este trecut printr-un schimbator de caldura de unde umiditatea este condusa catre rezervor.

Ce este “dezumidificarea inteligenta” si la ce ne serveste?

Cand selectati modul de dezumidificare inteligenta, aparatul alege de unul singur nivelul de umiditate potrivit pentru acea camera luand in considerare nivelul ideal de umiditate si temperatura camerei.
In acest mod puteti avea conditii ideale in camera in cel mai econom mod posibil de functionare al dezumidificatorului.

De ce am nevoie de functia de Uscare Haine la dezumidificatorul meu?

Aerul in timpul iernii are un nivel foarte ridicat de umiditate. Din acest motiv este foarte greu sa uscati hainele in aceasta perioada si va poate lua foarte mult timp sa faceti asta. Utilizarea unui simplu dezumidificatorpoate sa va usuce hainele dar utilizarea acestuia pentru o perioada mai mare decat este necesara, poate genera o uscare prea mare a hainelor ceea ce face procesuld e calcare foarte dificil. Solutia vine de la dezumidificatoarele Inventor care au un program special de uscare a hainelor si astfel se asigura o uscare perfecta.

Pot sa fac economie de energie si sa imi usuc hainele cu un dezumidificator?

In timpul iernii, nivelul ridicat de umiditate din aer, nu va lasa sa va uscati hainele in cele mai bune conditii. Prin utilizarea unei metode alternative, va usurati viata. Uscatorul de haine este una din metodele alternative, dar consumul ridicat de energie la care sa adauga faptul ca va deterioreaza hainele din cauza temperaturilor ridicate, face din el o solutie destul de scumpa. In partea opusa se afla dezumidificatoarele care sunt dispozitive cu un consum energetic redus si ajutate de functii speciale, pot da rezultate formidabile la cel mai mic cost posibil.

Pot atinge un nivel mai ridicat al calitatii aerului prin utilizarea unui dezumidificator?

Umiditatea dintr-o camera nu ofera doar un sentiment de teama, dar, de asemenea, permite dezvoltarea unor alergii si boli virale. Datorită acestui fapt se recomandă folosirea dezumidificatoarelor pentru a alunga umiditate pentru totdeauna. Numai in acest mod putem crea si ne bucura de un aer curat si sanatos in casele noastre.

De ce trebuie sa am un Ionizator si un dezumidificator in acelasi timp?

Combinatia dintre aceste 2 dispozitive va ofera o calitate mai mare a aerului in camera dvs. Pe o parte dezumidificatorul inlatura umezeala din aer impreuna cu mirosurile neplacute iar pe celalalta parte ionizatorul cu filtrele sale speciale inlatura praful, bacteriile oferind un aer sanatos si curat in camera.

Ce pot sa fac cu apa stransa in rezervor?

Apa care este colectata in rezervorul de apa al dezumidificatorului este deionizata. Aceasta poate fi utilizata in mai multe cazuri unde nu se doreste apa cu saruri. Una dintre acestea aplicatii este pentru stergatoarele de la masina.

Poate un dezumidificator sa imbunatateasca incalzirea intr-o camera?

Cu ajutorul dezumidificatorului poti sa te folosesti de avantajul de a simti o temperatura mai ridicata in camera respectiva. De exemplu, intr-o camera cu o temperatura de 20°C si o umiditate de 70%, corpul uman poate sa simta racoare, in timp ce intr-o camera cu aceleasi 20°C dar cu o umiditate de 45%, temperatura pe care o resimtiti este total diferita si este suficienta sa va simtiti confortabil. Acest lucru inseamna ca un dezumidificator poate sa faca diferenta chiar daca nu creste temperatura dar va oferi cu siguranta un mediu cu mult imbunatatit.

Ce este drenaj continuu?

Dezumidificatoarele ofera posibilitatea de drenaj continuu. De mai multe ori nu putem sa fim prezenti in locurile unde au fost amplasate dezumidificatorele pentru a putea goli rezervorul de apa (locuri la distante mari). Datorita acestui fapt, este necesar sa conectati furtunul de plastic al dezumidificatorului la sifonul pentru evacuarea apelor uzate, in scopul de a elimina automat apa din dispozitiv si sa asigurati functionarea constanta pentru perioada de timp mai lunga.

Ce este dezumidificarea continua?

In mai multe cazuri, umiditatea unei camere este atat de mare incat se impune o dezumidificare continua. In modul de dezumidificare continua, aparatul funcționeaza in mod constant, independent de nivelul de umiditate pe care l-am setat. In acest fel obtinem o umiditate mai mica in camera noastra. Dezumidificarea continuă se aplica in cazul in care avem nevoie de utilizarea dezumidificatorului pentru uscarea hainelor. Dispozitivul functioneaza in mod constant si uscarea hainelor se face foarte usor.

De ce am nevoie de un dezumidificator cu pompa de apa incorporata?

Umiditatea apare mai ales in locuri cu o izolatie sau ventilatie deficitara. In aceste cazuri, putem imbunatati aerul prin utilizarea unui dezumidificator. Necesitatea unei pompe de apa apare atunci cand nu avem canal de scurgere, in care sa se scurga apa cu un flux normal. Cu ajutorul unei pompe de apa se poate asigura functionarea continua fara a fi nevoie de golirea rezervorului de apă.

In care loc ar trebui sa amplasez dezumidificator meu? Sfaturi pentru utilizarea corecta si exploatarea dezumidificatorului.

Dezumidificatorul trebuie să fie amplasat in locurile cu cele mai inalte niveluri de umiditate. Nu este necesar sa va cumparati un dispozitiv pentru fiecare camera. Aveti aceeasi eficienta daca cumparati 2-3 aparate si porniti-le in funcție de cerintele fiecărui loc. Amplasati dezumidificatorul intr-un loc in care nu deranjează si care nu va afecta circulatia aerului. Asigurati un spatiu suficient in jurul dispozitivului, astfel incat aerul sa intre sau sa iasa din dispozitiv normal.